Sommerfest

Velkommen til sommerutstilling i Kongensgate 2. Hovedutstillere er glasskunstnere Vidar Kokvik og Kari Håkonsen. De har sammen utviklet en ny serie med stilige festglass og karafler til utstillingen. Alt er signert av begge kunstnere. I tillegg har vi en bred utvalg av spennende kunsthåndverk, fat, kopper, vaser, smykker, veggtepper, lamper, klær… og mye mer. Kom innom og blir fristet!

HAV

Velkommen til den store temautstillingen HAV i galleriet i Kongensgate. Medvirkende kunstnere er våre medlemmer og gjesteutstiller Lise Schønberg.

Schønberg er kjent for sine eksepsjonelle havrelaterte smykker, hvor metallet blir kombinert med elementer fra havet, som koraller, tang, krabbe- og hummerklør.

Utstillingens tema er høyaktuelt og engasjerende, og vi har bevisst gitt det et bredt og åpent tolkningsrom. Resultatet av kunstnernes tilnærming til temaet ser du hos oss fram til 27. juni.

På grunn av korona blir det ingen ordinær åpning. Det vil bli salg fra vegg, så du får kunstverket med deg med det samme! Vi følger de gjeldende smittevernrådene og ber om følgende når du besøker oss: ikke kom hvis du er syk; sprit hendene mår du kommer inn; bruk munnbind; max 5 personer av gangen inne i lokalet.

Varmt velkommen i sommervarmen!

Vi har åpent!

Galleriet og utsalg i Kongensgate 2 er nå åpent for besøkende. Vi har god smittevernstiltak og håper du vil komme en tur innom.

Utstillingen av Aase Marie Brun heter Bric a brac og består av tekstilarbeider i ull som er innfarget med en japansk teknikk som heter shibori.

En spennende utstilling som du ikke bør gå glipp av!

Bric a brac

Velkommen til en ny og spennende utstilling hos Kunsthåndverkerne i Kongensgate med tekstilarbeider av Aase Marie Brun. Tittelen på utstillingen er Bric a brac som betyr ubetydelige ting som samlet kan gi en mening eller opplevelse. Den består av veggtepper i shiboriteknikk, ull, og håndsøm. Utstillingen kommer på plass i dag 3.mai og åpner for besøkende så fort det er tillatt – forhåpentligvis om noen dager.

Tanya Kuiters

I hele måneden, fra og med onsdag 3. februar, viser vi en ny utstilling med porselensskulpturer og bruksgjenstander fra Tanya Kuiters Design. Motivene er lekne med små figurer og bilder. Det er opp til deg å finne historiene de forteller! Velkommen!

Tanya forteller: Jeg er utdannet keramiker på kunsthøyskolen i Oslo. Jeg har jobbet i faget i 30 år. 

Mitt spesialfelt er håndlagde keramiske fliser og porselen gjenstander som er støpt og ofte dekorert med keramiske dekaler. Dekaler er et trykk laget med keramiske farger som føres over på godset etter at gjenstanden er ferdig brent. Noen dekaler lager jeg selv og noen dekaler er ferdig kjøpt. Jeg designer og produserer alt selv på eget verksted.

I denne utstillingen viser jeg bredde og forskjellig utrykk. Det er noen av arbeidene som er kombinert skulptur og vaser, eks. «fare på ferde» og «mennesker på randen». Utrykket er lekent og ofte dekorert med motiver fra dyr og mennesker. 

Becoming – smykker av Tamara Marbl-Joka

Gled deg til å oppleve disse spennende smykkene av Kunsthøyskolestudenten Tamara Marbl-Joka! Smykkene er utformet i korpus-teknikken og uttrykker forandringer i naturen mellom sesongene vinter og vår. Smykkene stilles ut i vinduet i Kongensgate 2, og i resten av galleriet finner du kunsthåndverk fra de faste kunstnere. Utstillingen står ut januar.

Dreamer
Whirlpool
Eruption
Growth

Jul i Kongensgate

Hos Kunsthåndverkeren i Kongensgate 2 pynter vi til jul og fyller lokalene med spennende kunsthåndverk. Her finner du den perfekte gaven – kvalitet som varer! Galleriet er stor og luftig så det er ingen problem å holde avstand, vi har håndsprit ved inngangen og er nøye med rengjøring. Det er alltid en erfaren kunstner til stede som har god kunnskap om kunsthåndverk. Hvis du ikke har anledning til å komme selv foreslår vi at du gir bort et gavekort. Vipps beløpet til 90271161 og skriv ditt navn og adresse, så sender vi i posten til deg. Velkommen til en hyggelig julehandel!

Lys i oktober

Dagene blir kortere og Kunsthåndverkerne i Kongensgate fokuserer på lys. Det blir en spennende utstilling med lamper og lysverk fra gjestene Fanny Sophie Gjestland og Kjetil Aschim samt flere av våre egne kunstnere. Gjennom et bred utvalg av materialer og design viser vi originale lamper for alle som elsker kunsthåndverk av høy kvalitet! Utstillingen vises fra 29.september til 25.oktober. Velkommen til Kongensgate 2, Oslo.

Smykkeutstilling – Eva-Marit Edwardsen

Vi åpner en ny og spennende gjesteutstilling i Kongensgate 2: MIN JAPANSKE HAGE med gullsmeden og smykkekunstneren Eva-Marit Edwardsen. Hennes inspirasjonen er hentet fra reiser til Japan – blant annet arkitekturen, kimonoen og de japanske kirsebærgreinene. Smykkene er hovedsakelig i 925 sølv med detaljer i 24K gull og fintsølv (dvs helt ren sølv), men Edwardsen har også innslag av helt andre materialer. Her finner du ekslusive smykker som skyller seg ut!

Velkommen til åpningen på lørdag 5.september med kurator fra Sørlandets Kunstmuseum, Frank Falch. Utstillingen står til 27.september.

Victoria Berge – sommerutstilling

Nå skinner sola hos Kunsthåndverkerne! Hovedutstiller på sommerutstillingen er Victoria Berge med sine fargerike arbeider sammen med mye nytt og spennende fra resten av gjengen! Velkommen til oss! Merk: vi stenger litt tidligere på hverdagene i juli måned.

3 nye

Nå er det på tide å åpne opp igjen for gode kunsthåndverksopplevelser! Kunsthåndverkerne i Kongensgate har den glede å presentere tre nye medlemmer med hvert sitt fagområde i en felles utstilling vi har kalt TRE NYE.

De tre er Eli Skram Dyblie – keramikk, Jeanne-Sophie Aas – glass og Thomas Jøranson – tre. Sammen har de laget en spennende utstilling i galleriet i Kongensgate 2!

På grunn av smittehensyn blir det ikke noe vanlig åpning, men utstillingen er åpen i tidsrommet 3/6 – 28/6 og du er velkommen! Åpningstidene fra og med tirsdag 9.juni blir tirsdager-fredager 11-16, lørdager 11-15 og søndager 12-16.

Nå kan du kjøpe kunsthåndverk via nettet!

Vi kunsthåndverkere i Kongensgate 2 har hatt stengt galleri de siste ukene. Nå at koronarestriksjonene og anbefalinger gradvis forandres skal vi prøve å ha åpent fra 12 til 16 fire dager i uka, onsdager til lørdager. I tillegg jobber vi med muligheter til at dere får kjøpt kunsthåndverk fra oss via nettet. Klikk på denne facebook linken så kan du prøve! Handel skjer direkte mellom deg og kunstneren. Dere avtaler frakt/levering, betaling osv dere imellom. Dette er vårt første skritt mot en nettbutikk og vi tar gjerne imot deres kommentar på facebook.

Ingrid Mortensen, 1941 – 2015

Velkommen til en retrospektiv utstilling med arbeider av Ingrid Mortensen.

Ingrid Mortensen (1941 – 2015) ble utdannet ved Statens Håndverks- og kunstindustriskole i 1962. Hun hadde praksis i Danmark og hos Jens von der Lippes verksted i Oslo. I 1968 etablerte hun sitt eget verksted. I en periode var hun og familien også bosatt i Åsgårdstrand, før de flyttet til kunstnerkolonien på Bøler i 1979.

Hennes fargerike leirgodsarbeider med sitt maleriske uttrykk vakte stor oppmerksomhet, også internasjonalt. Hun er representert i de tre norske kunstindustrimuseene.

Ingrid var medlem av Kunsthåndverkerne i Kongensgate helt fram til sin død i 2015.

Orthocerida – Glass

Velkommen til en utstilling i Kongensgate av glasskunstner Ellen V Larsson

14. januar – 1. Mars

Åpning 18. Jan kl 1300.

”Siden begynnelsen har jeg vært drevet av interessen for å lære det tradisjonelle håndverket glassblåsing, som senere har utviklet seg mot en mer eksperimentell retning. Min praksis er i hovedsak å kombinere ulike materialer, som tre, grus, kobbertråd med glasset som lager mønster innenfor eller på utsiden av gjenstanden. ”

Med utstillingen Orthocerida viser Ellen ett fossilinspirert glassblåsearbeid. Hun er fra Norderö, en øy utenfor Östersund som er kjent for sine fossilforekomster. 

Ellen har utdanning fra Kosta glasscenter(SE) og Pilchuck glass school (US), har jobbet i Tyrkia og på Hippo Glass i Finland. I dag driver hun Hett Glass i Lillehammer. Hun har også holdt workshop på International Festival of Glass Stourbridge (GB). Av utstillinger har hun deltatt blant annet på Peder Balke senteret, Galleri Fjordheim og Kunstbanken Hamar.

Jul Kongensgate 2!

Velkommen til jul i Kongensgate 2! Vi holder åpent alle dager i desember, inkludert mandager. Her finner du unike gaver som varer.

BRAVO – metall og smykker

Åpningen av den siste av våre jubileumsutstillinger nærmer seg. Velkommen til en spennende feiring av metall og smykker med gjesteutstillere Konrad Mehus og Aron Irving Li!

BRAVO! – tekstil

Idag feires åpningen av den tredje av våre jubileumsutstillinger. Nå er det materialet tekstil som er i fokus. Velkommen til Kongensgate 2, kl 18!

BRAVO tekstil

Vi fortsetter feiringen av 40 år med kunstnerdrevet kunsthåndverksutsalg i Oslo sentrum – denne gangen fokuserer vi på materialet: tekstil.

I tillegg til våre egne tekstilkunstnere: Aase Marie Brun, Randi Hartmann, Jorun Schumann, Ellen Monrad Vistven og Gunda Aarhus har vi invitert Anna-Liisa Silenti og Marie Skeie. Utstillingen åpner torsdag 5. september klokken 18.00.

Torsdag 26. september kl.: 18.00 leder Runa Boger en kunstnersamtale med de to gjesteutstillerne Anna-Liisa Silenti og Marie Skeie.

Anna-Liisa Silenti er utdannet tekstilkunstner. Hennes kunstnerskap i de siste førti årene har hovedsakelig bestått av utstillingsvirksomhet, offentlige kunstoppdrag, konsulentvirksomhet, kunstfaglige tillitsverv, samt barnekunstprosjekter innen Den kulturelle skolesekken. Hun er innkjøpt bl.a. av Kunstindustrimuseene i Oslo og Trondheim, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd.

Innhold i hennes arbeider er erfarings-, og opplevelsesbasert. Tematikken sirkler rundt det vi ikke kan se direkte, det som ligger bak og under, det gåtefulle, livets mysterie. Bare tenk på hva som er programmert i et frø eller hva det blir av en larve som ligger i dvale.

Istedenfor flate veggtekstiler har hun de siste årene arbeidet tredimensjonalt, og med andre materialer i tillegg. Hun bruker papiravskjær fra trykkerier, tørkeruller, hyssing, strips, brukte lakener og andre reststoffer fra atelieret. Dette har resultert i en serie småskulpturer som kan assosieres med insekter og larver. Verden er helt avhengig av insekter som nå trues fra alle kanter. Det er vår plikt å verne om dem. Til denne utstillingen har Silenti tatt noen uhøytidelige grep, og latt seg leke med uoppdagete arter som nysgjerrig snuser på den nye tilværelsen.

Marie Skeie (f. 1980) bor og arbeider i Oslo og jobber hovedsakelig med tekstil og sosiale kunstprosjekter. Hun er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo med en master i kunst og offentlig rom (2014-16), ved Kunsthøyskolen i Bergen med en bachelor i tekstil (2009-12) og en Bachelor i sosiologi fra Universitetet i Bergen (2002-06). Nylig begynte hun sin doktorgrad ved Universitetet i Sørøst Norge. Hun er en del av The Stitch Project (2012 -) og har hatt en rekke prosjekter i inn og utland. I tillegg har hun jobbet som kurator og produsent på kunstprosjekter i offentlig rom. 

I det nye arbeidet Bulbs and roots viser Marie Skeie en installasjon med fiber og glass. Stein og strå. Det skjøre og det tøyelige. 

Glasskuler ligger i omsluttet i tvinnede slynger.  Hun reflekterer over det skjøre i forsvarsløshet og viljen til vern og forsvar. Arbeidene til Marie Skeie kommer fra en sosial og politisk sammenheng, ofte knyttet til migrasjon og grenser. Hun har en bakgrunn i tekstil og bruker ulike materialer og teknikker i hennes arbeider. Arbeidene foregår ofte i offentlig rom og er sosiale og deltakende prosjekter.

Sommeren er ikke over…

Sommerutstillingen står frem til 1. september, og nå har vi vanlige åpningstider igjen. Tirsdag – fredag: 11- 17, lørdager: 11 – 15, og søndager 12 – 16. Velkommen til en hyggelig sommerbesøk med masse flott kunsthåndverk.

Jubileumssommer!

Vi fortsetter feiringen av 40 år med kunstnerdrevet visningsted for kunsthåndverk i Oslo sentrum med en sommerutstilling. Vi viser et utvalg av arbeider fra alle som er med i Kunsthåndverkerne i Kongensgate. Utstillingen står fra 11.juni til 1.september. Velkommen!

BRAVO – Glass!

Velkommen til 2. del av jubileumsutstillingen “Bravo 40 år” hos Kunsthåndverkerne i Kongensgate: 

Glass-utstillingen har åpning 2. mai kl. 18 – 20. 

Inger Helene Stemshaug, kurator ved Natsjonalmuseet åpner utstillingen. 

Etterpå er alle velkomne til Dubliners hvor vi har bestilt bord. 

Søndag 26. mai kl. 14 blir det en kunstnersamtale mellom våre gjesteutstillere Karen Klim og Lene Tangen, ledet av Vidar Koksvik.