Jorun Halsnes Schuman

mittportrett 001

Mitt mål å skape et kunstnerisk uttrykk med høy kvalitet ved å ta utgangspunkt i gamle og tradisjonelle mønstre og teknikker, utvikle disse videre og finne nye og interessante uttrykksformer.

Jeg vever:

– Store sjal og skjerf. Størrelsene varierer fra 80 x 250 cm til 30 x 180 cm.
Materialene er silke, kamel blandet med silke, cashmere blandet med silke og ren ull.

– Veggtekstiler som kan tilpasses det enkelte rom, i silke og ull, syntetiske garn og effektgarn i forskjellige farger.

– Tekstile bilder hvor bakgrunnen er en vevd tekstil som er belagt med sølv og gull.

Jeg vever på datastyrt flatvev og liker å jobbe med forskjellige vevteknikker, gjerne dobbeltvev. Dette gir mulighet for å kombinere ruter og striper, grovt materiale mot tynt, blankt materiale mot matt, sort mot hvitt. Kontraster i både materialer og farger opp mot hverandre skaper spenning.

I mitt arbeid er det mange forskjellige inspirasjonskilder, men kanskje de viktigste er:

Naturen: form, rom, mønster, rytmer og dynamikk som skapes av himmel, hav og landskapsdetaljer, og hvordan elementer som lys/skygge og vind påvirker og skaper spenning.

Arkitektur: form, rom, overflater, rytme og estetikk. Reiser har gitt varige inntrykk og påvirkning fra en rekke ulike uttrykksformer som f.eks. antikken og japanske hager og templer.

Tradisjoner: innen vev, tekstil og drakthistorie, men også innen andre materialer som tre (karveskurd) mv.

Valg av Materialer er viktig.  Jeg bruker mye tid på å lete frem gode materialer som i veven kan gi det uttrykket jeg er ute etter. Silke og ull er mine favoritter, men jeg benytter også syntetiske materialer.

Vevprosessen: Jeg vever for hånd i den gamle og tradisjonelle flatveven. Ved et bevisst forhold til bindingslære, vevteknikk og materialer, er det mulig å «konstruere» tekstiler som har rytme, volum, rom og overflater som kanskje ikke er så vanlige i denne type vevstol.

Ved å bruke datastyring av skaftene, lar det seg gjøre å bruke komplekse bindinger og samtidig ha betydelig fleksibilitet i vevprosessen.

Her kan du se noen av mine arbeider: Galleri

Link til min webside

Send meg en email

Her er min CV