Om oss

HVA ER KUNSTHÅNDVERKERNE I KONGENSGATE?

Et kunstnerstyrt formidlingssted for visning og salg av kunsthåndverk.
26 medlemmer i faggruppene keramikk, tekstil, metall og glass. Alle er profesjonelle utøvere som er medlemmer av Norske Kunsthåndverkere.

Et formidlingssted i Oslo sentrum siden 1979.

Et permanent galleri for medlemmene, samt arena for gjesteutstillinger seks ganger i året.

Et sted man kan følge med i utviklingen i norsk kunsthåndverk generelt, og til én og én kunsthåndverker spesielt.

Et kompetansesenter for kunsthåndverk.

Et personlig møte med kunsthåndverkeren.

En rådgivningstjeneste for bruk og vedlikehold av kunsthåndverk.

Et sted å oppleve skjønnhet og kvalitet.

Et sted å hente inspirasjon.

Et godt sted å være!

 

interior_mari

HISTORIKK

Kunsthåndverkerne i Kongensgate ble stiftet i 1979, fordi vi ønsket å ta hånd om salg og formidling av egne gjenstander, og med håp om et kollegialt samarbeide.
Vi startet opp i St. Olavsgate; ingen av oss hadde noe erfaring med å drive et verkstedsutsalg. Men vi laget samarbeidsavtale og arbeidsinstrukser, og fikk stadig nye erfaringer vi delte med hverandre.
Etter 7 år i St. Olavsgate flyttet vi til Arbeidergata, i større og nyoppussete lokaler. Vi fikk flere medlemmer, noe som lettet arbeidsmengden for hver og en. Etter noen år måtte vi flytte igjen, denne gangen via noen år i Rådhusgaten til Kongensgate. Kunsthåndverkerne i Kongensgate er i dag et veldrevet og profesjonelt utsalg for kunsthåndverk. I tillegg til å lage alle gjenstandene selv, har vi også lært det meste om regnskap, PR, kundebehandling, lage utstillinger, pakke fine pakker, lese kontrakter og forhandle med gårdeiere og lære om hverandres materialer og arbeidsmetoder.
De fleste av oss arbeider alene på verkstedet, og ser verdien av å ha et samarbeide som kolleger, treffe dem, få tilbakemeldinger på arbeidene, tilhøre et fellesskap, ha et fast utstillingssted i Oslo med muligheten til å ta hånd om egne gjenstander.