Finissasje

Grip sjansen til å besøke Kunsthåndverkerne i Kongen gate for siste gang!

Salg og finissage

Vi åpner igjen mandag 2.januar etter en liten pause i romjulen. Dette blir galleriets siste to uker, og vi kommer til å være åpent alle dager til og med søndag den 15.januar.

Vi vil i denne perioden ha 20% på alle nye kjøp!
(NB! gjeder ikke ved innbytte av tidligere kjøpte arbeider)

Den siste helgen blir det finissage fra fredag 13. til søndag 15. og mange av våre kunstnere kommer til å være tilstede. Velkommen til å slå en prat med oss!

Punktum

Velkommen til åpningen av den alle siste utstillingen hos Kunsthåndverkerne i Kongensgate, lørdag 26. november, kl.13. Åpningen er ved Lars Elton, Norges mest erfarne kunstkritiker, og en viktig støttespiller for Kunsthåndverkerne gjennom flere tiår. Utstillingen står frem til lillejulaften og har fått navnet Punktum for å markere at dette blir din siste mulighet til å besøke oasen for kunsthåndverk i Kongensgate 2. Søndag 15. januar blir den alle siste åpningsdagen.

Bente von Krogh

Velkommen til en frodig utstilling med keramikk av Bente von Krogh.

Bente har vært en av drivkreftene i kunstnerkollektivet Kunsthåndverkerne i Kongensgate, gjennom mer enn 40 år. Hun åpner utstilling hos Kunsthåndverkerne i Kongensgate, Kongensgate 2, Oslo lørdag 29. oktober kl. 13.

Bente von Krogh sier om sitt virke:
«Jeg har arbeidet med leirgods i 56 år, med begitninger og klar glasur over, bruksrelaterte gjenstander som mugger, fat, kopper og boller m.m. Har hatt flere separat – og kollektivutstillinger og vært med i Kongensgt. fra starten».

Utstillingen står fra 25. oktober til 20. november.

Dette blir den siste gjesteutstilling hos Kunsthåndverkerne i Kongensgate. Bare desemberutstillingen gjenstår.
I januar takker vi for oss.

Velkommen!

VEV – BRODERI av Ellen Monrad Vistven

Den neste utstillingen hos Kunsthåndverkerne viser verk av den erfarne tekstilkunstneren, Ellen Monrad Vistven. Hun skriver følgende:

På utstillingen viser jeg vevde skjerf, og broderte dyr og planter.

Jeg er opptatt av kontraster; blankt-matt, sort-hvitt, klare farger og tydelige striper .

Jeg har konsentrert meg om stripete skjerf og sjal de siste årene, kompliserte striper og enkle striper. 

Skjerfene er i tynn  ull kamgarn, og noen i ull og silke. 

I broderiene leker jeg mer med farger og uttrykk , det er små bilder (12 x 12 cm) av dyr, fugler og planter.

Velkommen til åpningen 1. oktober! Utstillingen står til 23. oktober.

SIVVVIEL

Velkommen til en ny utstilling hos Kunsthåndverkerne i Kongensgate 2! Vår to nyeste medlemmer skal endelig få vist oss noen av sine fineste arbeider. Siv Asbjørnsens flotte smykker er kjent for mange, hun skriver:

“Jeg elsker farger, noe som vises tydelig i smykkene mine. Materialene jeg bruker er hovedsakelig sølv, akryl og forskjellige smykkestener, men også andre elementer som jeg finner interessante. Det er ofte materialene som setter i gang prosessen og gleden over å skape noe nytt og annerledes.”

Tekstilkunstner, Wiel Katarina Jørgensrud har levert unike skinnvesker til galleriet i Kongensgate i flere måneder og de har blitt populære. Til denne utstillingen skriver hun:
“Mine arbeider er en langsom prosess, deri ligger det kontemplative nærmest meditative. Et paradoks er at de tar utgangspunkt i et mykt materiale som etter gjentatte eksperimenter, har blitt til et skulpturelt uttrykk.”

Sommer 2022

Velkommen til den årlige sommerutstillingen i Kongensgate 2! Vi viser et rikt utvalg av kvalitetskunsthåndverk med en sommerlig vri. Fra glass til keramikk, tre til silke, utsøkte klesplagg, nydelige skinnvesker, og et stort mangfold av håndskapte smykker, her er det noe for enhver smak. Som vanlig, følger vi sommeråpningstider på hverdagene og stenger kl.16. Vi ses!

OMSKAPT

Poster og invitasjon til utstillingen "Omskapt".

I forkant av vår årlig sommerutstilling avrunder vi våren med en spennende temautstilling, “Omskapt”. Objektene vi viser har alle tatt utgangspunkt i noe annet – det kan være ombruk eller gjenbruk av materialer eller objekter eller gjenoppliving og videreutvikling av eksisterende arbeid eller idéer.

Kunstnere fra Kunsthåndverkerne deltar sammen med gjesteutstiller, Bodil Buchacz. Om sitt eget bidrag til “Omskapt” skriver Buchacz:

“Objektene i denne utstillingen består av resirkulert emballasjeplast, hovedsaklig fra landbruksprodukter.
Vi står ovenfor en menneskeskapt miljøkatastrofe, og vår omgang med plastprodukter er ett av bidragene til den.

Jeg vil fokusere på de plastmaterialene vi har i hendene hver dag ved å omforme dem og sette dem inn i en annen sammenheng. Gjennom unaturlige planteformer og asymetriske blomster prøver jeg å hinte om hva som kan skje hvis vi ikke passer på kloden vår.

Så kanskje noen kjøper løk uten plastnett neste gang?”

Bodil Buchacz brosje


Ambivert – av Jeanne-Sophie Aas

Velkommen til Jeanne-Sophie Aas nye separatutstilling som hun har kalt “AMBIVERT”. Hun viser glassverker i mange former, både skulpturer, brukskunst, smykker og mer. “Jeg liker å utforske prosess, og materialets mangfoldige egenskaper og muligheter,” forteller Aas.

Vernissage er lørdag 7.mai, med besøk av direktøren til Železný Brod Glass Museum Petra Hejralová (Tsjekkia).

Utstillingen står til 29.mai.

Jeanne-Sophie Aas er en glasskunstner etablert i Oslo. Hun er utdannet fra to kunsthåndverkskoler, Riksglasskolan i Sverige og The International Stained Glass Center i Frankrike, og har tatt en rekke fordypningskurs med anerkjente glasskunstnere i USA, Tyskland og Tsjekkia. Hun jobber med glassblåsing, slipeteknikker, ovnsteknikker, glassmaleri og blyglass.

Fabler i leire – Victoria Berge

Velkommen til en ny og spennende utstilling i Kongensgate!

Victoria Berge anvender forskjellige teknikker på leire – grafiske teknikker, tekstilstrukturer og diverse maleteknikker. Hun har utdannelse i tegning, keramikk og grafikk fra Bergens Kunsthåndverksskole og Kunsthøyskolen i Oslo samt kurs i grafikk og maling. 

Det kommer tydelig frem i hennes arbeid at hun er opptatt av overflatebehandling, ornamenter og struktur. Til denne utstillingen, “Fabler i leire” har Berge fokusert på sgraffito, en teknikk som minner om tresnitt, hvor kunstneren skraper bort fargen rundt motivet. Motivene er både organiske, figurative og fabulerende.

Andre verk på utstillingen er “flisetepper”, små porselensfliser bundet sammen med snorer. Kunstneren har trykket med flytende leire på gipsplater, en teknikk som ligner på litografi. 

SKOGBAD og natursorg

En utstilling av Torill Vrålstad.

Velkommen til en skogvandring med Torill Vrålstads nyeste arbeider.

Kunstneren viser nye smykker, objekt, installasjon og foto, med skogbad og natursorg som tema. 

Skogbad handler om å åpne opp sansene og bare være tilstede i skogen. 

Natursorgen handler om snikende uroen som stadig oftere forstyrrer; biotoper og nærskog som forsvinner og skogens beboere som får stadig færre leveområder.

Vrålstad bruker naturmaterialer i kombinasjon med ulike teknikker i sølv- og kobbertråd, og forevigelse av naturens avtrykk gjennom støp av detaljer.

Torill Vrålstad er kjent for sine intrikate smykkearbeider med materialer fra naturen. Hun er lidenskapelig opptatt av skogen og skaper helt unike verk som vokser ut i fra denne interessen. Dette er en spennende utstilling som du bør passe på å få med deg! Velkommen!

Velkommen til en skogvandring med Torill Vrålstads nyeste arbeider.

Kunstneren viser nye smykker, objekt, installasjon og foto, med skogbad og natursorg som tema. 

Skogbad handler om å åpne opp sansene og bare være tilstede i skogen. 

Natursorgen handler om snikende uroen som stadig oftere forstyrrer; biotoper og nærskog som forsvinner og skogens beboere som får stadig færre leveområder.

Vrålstad bruker naturmaterialer i kombinasjon med ulike teknikker i sølv- og kobbertråd, og forevigelse av naturens avtrykk gjennom støp av detaljer.

DYR

Hos Kunsthåndverkerne vises nå en utstilling med dyr som tema. Gjesteutstiller er keramiker Tor AlexErichsen og med han stiller ut Ellen Larsson, Ellen Monrad Vistven, Randi Hartmann, Aase Marie Brun, Gyunda Aarhus, Toril Glenne, Elfi Sverdrup, Torill Vrålstad, Thomas Jøranson, Tanya Kuiters, Victoria Berge, Eli Skram Dyblie, Barbro Hernes, Hanne Lunder og Ragnhild Winsvold. Utstillingen står til 24.oktober. Velkommen!

Sommerfest

Velkommen til sommerutstilling i Kongensgate 2. Hovedutstillere er glasskunstnere Vidar Kokvik og Kari Håkonsen. De har sammen utviklet en ny serie med stilige festglass og karafler til utstillingen. Alt er signert av begge kunstnere. I tillegg har vi en bred utvalg av spennende kunsthåndverk, fat, kopper, vaser, smykker, veggtepper, lamper, klær… og mye mer. Kom innom og blir fristet!

HAV

Velkommen til den store temautstillingen HAV i galleriet i Kongensgate. Medvirkende kunstnere er våre medlemmer og gjesteutstiller Lise Schønberg.

Schønberg er kjent for sine eksepsjonelle havrelaterte smykker, hvor metallet blir kombinert med elementer fra havet, som koraller, tang, krabbe- og hummerklør.

Utstillingens tema er høyaktuelt og engasjerende, og vi har bevisst gitt det et bredt og åpent tolkningsrom. Resultatet av kunstnernes tilnærming til temaet ser du hos oss fram til 27. juni.

På grunn av korona blir det ingen ordinær åpning. Det vil bli salg fra vegg, så du får kunstverket med deg med det samme! Vi følger de gjeldende smittevernrådene og ber om følgende når du besøker oss: ikke kom hvis du er syk; sprit hendene mår du kommer inn; bruk munnbind; max 5 personer av gangen inne i lokalet.

Varmt velkommen i sommervarmen!

Vi har åpent!

Galleriet og utsalg i Kongensgate 2 er nå åpent for besøkende. Vi har god smittevernstiltak og håper du vil komme en tur innom.

Utstillingen av Aase Marie Brun heter Bric a brac og består av tekstilarbeider i ull som er innfarget med en japansk teknikk som heter shibori.

En spennende utstilling som du ikke bør gå glipp av!

Bric a brac

Velkommen til en ny og spennende utstilling hos Kunsthåndverkerne i Kongensgate med tekstilarbeider av Aase Marie Brun. Tittelen på utstillingen er Bric a brac som betyr ubetydelige ting som samlet kan gi en mening eller opplevelse. Den består av veggtepper i shiboriteknikk, ull, og håndsøm. Utstillingen kommer på plass i dag 3.mai og åpner for besøkende så fort det er tillatt – forhåpentligvis om noen dager.

Tanya Kuiters

I hele måneden, fra og med onsdag 3. februar, viser vi en ny utstilling med porselensskulpturer og bruksgjenstander fra Tanya Kuiters Design. Motivene er lekne med små figurer og bilder. Det er opp til deg å finne historiene de forteller! Velkommen!

Tanya forteller: Jeg er utdannet keramiker på kunsthøyskolen i Oslo. Jeg har jobbet i faget i 30 år. 

Mitt spesialfelt er håndlagde keramiske fliser og porselen gjenstander som er støpt og ofte dekorert med keramiske dekaler. Dekaler er et trykk laget med keramiske farger som føres over på godset etter at gjenstanden er ferdig brent. Noen dekaler lager jeg selv og noen dekaler er ferdig kjøpt. Jeg designer og produserer alt selv på eget verksted.

I denne utstillingen viser jeg bredde og forskjellig utrykk. Det er noen av arbeidene som er kombinert skulptur og vaser, eks. «fare på ferde» og «mennesker på randen». Utrykket er lekent og ofte dekorert med motiver fra dyr og mennesker. 

Becoming – smykker av Tamara Marbl-Joka

Gled deg til å oppleve disse spennende smykkene av Kunsthøyskolestudenten Tamara Marbl-Joka! Smykkene er utformet i korpus-teknikken og uttrykker forandringer i naturen mellom sesongene vinter og vår. Smykkene stilles ut i vinduet i Kongensgate 2, og i resten av galleriet finner du kunsthåndverk fra de faste kunstnere. Utstillingen står ut januar.

Dreamer
Whirlpool
Eruption
Growth

Jul i Kongensgate

Hos Kunsthåndverkeren i Kongensgate 2 pynter vi til jul og fyller lokalene med spennende kunsthåndverk. Her finner du den perfekte gaven – kvalitet som varer! Galleriet er stor og luftig så det er ingen problem å holde avstand, vi har håndsprit ved inngangen og er nøye med rengjøring. Det er alltid en erfaren kunstner til stede som har god kunnskap om kunsthåndverk. Hvis du ikke har anledning til å komme selv foreslår vi at du gir bort et gavekort. Vipps beløpet til 90271161 og skriv ditt navn og adresse, så sender vi i posten til deg. Velkommen til en hyggelig julehandel!

Lys i oktober

Dagene blir kortere og Kunsthåndverkerne i Kongensgate fokuserer på lys. Det blir en spennende utstilling med lamper og lysverk fra gjestene Fanny Sophie Gjestland og Kjetil Aschim samt flere av våre egne kunstnere. Gjennom et bred utvalg av materialer og design viser vi originale lamper for alle som elsker kunsthåndverk av høy kvalitet! Utstillingen vises fra 29.september til 25.oktober. Velkommen til Kongensgate 2, Oslo.

Smykkeutstilling – Eva-Marit Edwardsen

Vi åpner en ny og spennende gjesteutstilling i Kongensgate 2: MIN JAPANSKE HAGE med gullsmeden og smykkekunstneren Eva-Marit Edwardsen. Hennes inspirasjonen er hentet fra reiser til Japan – blant annet arkitekturen, kimonoen og de japanske kirsebærgreinene. Smykkene er hovedsakelig i 925 sølv med detaljer i 24K gull og fintsølv (dvs helt ren sølv), men Edwardsen har også innslag av helt andre materialer. Her finner du ekslusive smykker som skyller seg ut!

Velkommen til åpningen på lørdag 5.september med kurator fra Sørlandets Kunstmuseum, Frank Falch. Utstillingen står til 27.september.

Victoria Berge – sommerutstilling

Nå skinner sola hos Kunsthåndverkerne! Hovedutstiller på sommerutstillingen er Victoria Berge med sine fargerike arbeider sammen med mye nytt og spennende fra resten av gjengen! Velkommen til oss! Merk: vi stenger litt tidligere på hverdagene i juli måned.

3 nye

Nå er det på tide å åpne opp igjen for gode kunsthåndverksopplevelser! Kunsthåndverkerne i Kongensgate har den glede å presentere tre nye medlemmer med hvert sitt fagområde i en felles utstilling vi har kalt TRE NYE.

De tre er Eli Skram Dyblie – keramikk, Jeanne-Sophie Aas – glass og Thomas Jøranson – tre. Sammen har de laget en spennende utstilling i galleriet i Kongensgate 2!

På grunn av smittehensyn blir det ikke noe vanlig åpning, men utstillingen er åpen i tidsrommet 3/6 – 28/6 og du er velkommen! Åpningstidene fra og med tirsdag 9.juni blir tirsdager-fredager 11-16, lørdager 11-15 og søndager 12-16.