BRAVO tekstil

Vi fortsetter feiringen av 40 år med kunstnerdrevet kunsthåndverksutsalg i Oslo sentrum – denne gangen fokuserer vi på materialet: tekstil.

I tillegg til våre egne tekstilkunstnere: Aase Marie Brun, Randi Hartmann, Jorun Schumann, Ellen Monrad Vistven og Gunda Aarhus har vi invitert Anna-Liisa Silenti og Marie Skeie. Utstillingen åpner torsdag 5. september klokken 18.00.

Torsdag 26. september kl.: 18.00 leder Runa Boger en kunstnersamtale med de to gjesteutstillerne Anna-Liisa Silenti og Marie Skeie.

Anna-Liisa Silenti er utdannet tekstilkunstner. Hennes kunstnerskap i de siste førti årene har hovedsakelig bestått av utstillingsvirksomhet, offentlige kunstoppdrag, konsulentvirksomhet, kunstfaglige tillitsverv, samt barnekunstprosjekter innen Den kulturelle skolesekken. Hun er innkjøpt bl.a. av Kunstindustrimuseene i Oslo og Trondheim, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd.

Innhold i hennes arbeider er erfarings-, og opplevelsesbasert. Tematikken sirkler rundt det vi ikke kan se direkte, det som ligger bak og under, det gåtefulle, livets mysterie. Bare tenk på hva som er programmert i et frø eller hva det blir av en larve som ligger i dvale.

Istedenfor flate veggtekstiler har hun de siste årene arbeidet tredimensjonalt, og med andre materialer i tillegg. Hun bruker papiravskjær fra trykkerier, tørkeruller, hyssing, strips, brukte lakener og andre reststoffer fra atelieret. Dette har resultert i en serie småskulpturer som kan assosieres med insekter og larver. Verden er helt avhengig av insekter som nå trues fra alle kanter. Det er vår plikt å verne om dem. Til denne utstillingen har Silenti tatt noen uhøytidelige grep, og latt seg leke med uoppdagete arter som nysgjerrig snuser på den nye tilværelsen.

Marie Skeie (f. 1980) bor og arbeider i Oslo og jobber hovedsakelig med tekstil og sosiale kunstprosjekter. Hun er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo med en master i kunst og offentlig rom (2014-16), ved Kunsthøyskolen i Bergen med en bachelor i tekstil (2009-12) og en Bachelor i sosiologi fra Universitetet i Bergen (2002-06). Nylig begynte hun sin doktorgrad ved Universitetet i Sørøst Norge. Hun er en del av The Stitch Project (2012 -) og har hatt en rekke prosjekter i inn og utland. I tillegg har hun jobbet som kurator og produsent på kunstprosjekter i offentlig rom. 

I det nye arbeidet Bulbs and roots viser Marie Skeie en installasjon med fiber og glass. Stein og strå. Det skjøre og det tøyelige. 

Glasskuler ligger i omsluttet i tvinnede slynger.  Hun reflekterer over det skjøre i forsvarsløshet og viljen til vern og forsvar. Arbeidene til Marie Skeie kommer fra en sosial og politisk sammenheng, ofte knyttet til migrasjon og grenser. Hun har en bakgrunn i tekstil og bruker ulike materialer og teknikker i hennes arbeider. Arbeidene foregår ofte i offentlig rom og er sosiale og deltakende prosjekter.