Flo og fjære – Laila Baadstø

Velkommen til åpning av Laila Baadstøs utstilling 
FLO OG FJÆRE!
Laila har 50-årsjubileum som keramiker!
Kunstformidler og kurator Kristin Jordfald åpner utstillingen kl. 13.00 lørdag 31. oktober.


Laila Baadstø feirer 50 år som keramiker med utstillingen «Flo og Fjære» i galleri Kunsthåndverkerne i Kongens gate 2. Hun har sin utdannelse fra Kunsthåndverkskolene i Oslo og Bergen, og har hatt mange separatutstillinger, blant annet i Kunstnerforbundet i Oslo og Festspillene i Harstad. Hennes keramikk har vært utstilt i kunstforeninger og gallerier over hele landet med mange innkjøp. 

Laila er oppvokst nær sjøen i Mosjøen, og fjære og sjø har alltid fascinert.Sommerene tilbringes i Mosjøen og på Helgelsandskysten, men også årlige turer til Jomfurland gir inspirasjon. Laila er opptatt av at gjenstandene skal virke tidløse og gå på tvers av moter og trender. Forenkling og bruk av de klare, klassiske geometriske grunnformene er viktig for henne. Hun risser sine egne spor i den modellerte leira, og med rytmer, bevegelser og gjentagelser, prøver hun å gi liv til de rolige stein- og kråkebolleaktige formene. Leira som brukes er steingods og porselen. Den brennes høyt, ofte flere ganger, på 1260-1280 grader celsius. Leiras grenseløse muligheter blir hun aldri lei. 

  • Det krever tålmodighet, disiplin og en må bruke den tiden det tar for å skape sitt eget uttrykk, sier Laila.

Laila har i 30 år bodd og jobbet i Telthusbakken ved Gamle Aker kirke i Oslo, i det som trolig er landets eldste keramikkverksted med sammenhengende virksomhet. Laila var sentral i utviklingen av den fagpolitiske plattformen for kunsthåndverk da kunstneraksjonen startet i 1974. Hun var med å skrive vedlegget som definerte kunsthåndverkets egenart og fremtidige retning i kunstnermeldingen som ble vedtatt av Stortinget i 1976. Senere har hun hatt mange verv for fagforeningen Norske Kunsthåndverkere.

Laila har 50-årsjubileum som keramiker!

Kunstformidler og kurator Kristin Jordfald åpner utstillingen kl. 13.00 lørdag 31. oktober.