Gro Aakenes Sævig – Klær med trykk

Vi er så heldige å ha fått mulighet til å vise et større utvalg av Gro Aakenes Sævigs populære klær i Kongensgate i noen uker fremover. Gled deg!

 

Noen ord fra Gro:

Klær med trykk i gode naturmaterialer  

På utstillingen viser jeg kjoler, skjørt, topper og sjal i små kolleksjoner eller unika modeller. Jeg jobber med de 3 K-ene i tankene:

  • Kvinne – Unike, stilrene og komfortable plagg, som er gjennomarbeidete og tidløse modeller. Jeg tenker at de kan pyntes opp og ned, og derfor er anvendelig til både fest og hverdag – sommer og vinter.
  • Kunst – Trykk med kunsthistorien som utgangspunkt – anvendt gjennom mitt eget formspråk. Hangtags med en liten forklaring henger ved plaggene.
  • Kvalitet – Gode gjennomprøvde kvaliteter i naturmaterialer som bomull, lin, ull og silke.

Jeg ønsker å gi kunden et unikt og komfortabelt plagg. I tillegg gi dem et blikk inn i kunsthistorien på min måte og med mitt formspråk/uttrykk. Plaggene er gruppert i kolleksjoner med inspirasjon fra kunsthistoriske perioder.

Jeg startet med Renessansen og Art Nouveau i 2012.  I 2013 kom kolleksjonen hvor jeg “lekte med formene” – inspirer av optisk kunst – OpArt.  Etter det hadde jeg en kolleksjon inspiret av Norsk Kunst, Kubismen og antikkens greske kunst. I 2017 har jeg kalt kolleksjonen Lines&Dots – her er det mange muligheter. Jeg håper du vil like dem 🙂