Metallobjekter av Kjetil Aschim

Vi starter 2016 med en spennende utstilling av Kjetil Aschim fra 5. januar til 7. februar.

Velkommen til åpningen søndag 10. januar kl 13.

Invitasjon Kjetil Aschim copy

Kjetil Aschim (f 1980) fullførte en master i kunstfag på Kunsthøgskolen i Oslo i 2008 med fagområde innenfor metall og har siden det arbeidet aktivt som kunstner.

Kjetil Aschim har alltid vært opptatt av teknikker og materialer. Det begynte med maling, tegning, croquis, og noe skulptur. Dette førte til at han valgte tegning, form og farge på videregående. Deretter gikk turen til Asker kunstskole. At det ble Kunsthøgskolen i Oslo etter dette, var nærmest en selvfølge.

Mitt interessefelt er innenfor det skulpturelle, og jeg ønsker at mine arbeider skal vekke følelser og assosiasjoner i betrakteren. Alt vi har rundt oss har en form. Naturen skaper former som forbløffer og fascinerer oss. Når jeg selv formgir ting, låner jeg former fra naturen og tilsetter fremmede elementer. 

Jeg lar meg inspirere av gjenkjennbare gjenstander, og mulighetene for å sette disse i en ny sammenheng for å skape nye assosiasjoner. Materialer blir brukt på nytt og får en ny estetisk funksjon. 

Jeg bruker gamle materialer og gamle former, og jeg setter dem sammen til noe helt annet. For meg handler det om å skape assosiasjoner til noe annet. Gamle billykter, bremselys, blinklys, bensintanker, bildeler som er slitt etter mange års bruk, vindusviskere, tannhjul, sykler, skrivemaskiner som er så fine at man kjøper dem kun for å ha dem på hylla. Dette og mye mer finner man på mitt verksted. Jeg er opptatt av antikke gjenstander, unike og vakre ting. Jeg liker å ha hauger med deler og påbegynte prosjekter liggende rundt meg. Man kan si at jeg er en samler, og det å finne deler og gjenstander er en stor prosess, hvor jeg også henter inspirasjon.”

DSC_7693 IMG_8256 IMG_6316