Kunsthandverkerne

Brazilian buttlift, hvorfor gjør så mange det?

Braziliansk buttlift

Hvor mange av oss har ikke fokusert på kroppens fremside og ønsket seg større eller mindre bryster, tatt et tak i bilringen og studert seg selv i speilet? Vel, når vi tar på oss en bukse eller en kjole så snur vi oss som regel og ser bakover i speilet også.

Hvordan rumpen fyller ut en bukse eller hvordan bikinien sitter på i mangel av rumpe. Dette er noe de fleste av oss har studert en eller annen gang i speilet, bevist eller ubevist.

Brazilian buttlift (BBL) eller rumpeløft (rumpeforstørrelse), har de siste årene blitt et etterspurt inngrep og antallet som får dette gjort øker stadig. Man regner med at etterspørselen bare de siste 5 årene har økt med 50 prosent.

Hvorfor vurderer og ønsker mange en Braziliansk buttlift?

Braziliansk buttlift i Oslo

Veldig mange oppgir naturlige årsaker til at de oppsøker klinikker for å vurdere dette inngrepet. Noen opplever etter et betydelig vekttap at fettet på rumpen også forsvant og etterlot dem med en flat rumpe og overflødig hud. Andre er rett og slett født med en asymmetrisk eller flat bakdel.

Kjente bloggere og influensere, markedsfører og promoterer treningstightser og jeans som skal gi illusjonen av en stor rumpe. For mange av oss er det ikke nok.

Hvor mye påvirker skjønnhetsidealene oss?

Skjønnhetsidealet er ikke et statisk fenomen, men noe som stadig er i forandring. Hvordan vi vurderer oss selv påvirkes av mote og trender og ikke minst kjendiser. Kjente skuespillere, modeller og sosiale trendsettere har vist oss opp gjennom årene hva som anses for å være fasiten til en attråverdig kroppsfasong. På 50-tallet var timeglass-figuren til Marilyn Monroe det moteskapere designet den siste mote etter og husmødre og unge jenter kopierte idealet. Pamela Andersen fra Tv-serien Baywatch, fikk unge jenter på 90-tallet til å fokusere på brystenes størrelse.

Brazilian buttlift

Det siste tiåret har det sosiale fenomenet Kim Kardashian vært med på å fremme fokuset på kvinners bakdel og da spesielt størrelsen og fasongen til rumpen. Den skal være stor, rund og struttende hvis man ser hva denne reality-stjernen promoterer. Hun legger ut bilder som tydelig fokuserer på baken i tettsittende klesplagg. Hun er kjent for rumpen og den gis stor oppmerksomhet i reality serien hun og resten av Kardashian familien deltar i.

Man kan vel også si at mennesker i dag på grunn av en kroppsdel, kan bli verdenskjente gjennom internett som er den aller største mediaplattformen i historien.

Hva er en Brazilian buttlift?

I Brasil har skjønnhetsidealet i mange år vært en struttende formfull rumpe, og derfor navnet Brazilian buttlift (BBL). De har ikke vært like påvirket av idealet med for eksempel store bryster og kosmetiske inngrep som silikon pupper slik vi i de vestlige landene har vært. Kirurger som utfører Brazilian buttlift vil ofte si at i tillegg til et rumpeløft så får man formet områder rundt slik at ønsket kroppsfasong og figur er oppnåelig.

Braziliansk-buttlift-kirurg

Inngrepet kan gjøres på to måter. Kirurgen kan bruke overskuddsfett fra andre steder på kroppen for å forme og forstørre rumpen. Har man derimot ikke nok eget fett å ta av blir implantater løsningen. Enkelte ganger kan man høre snakk om to forskjellige former man ønsker at rumpeløftet skal gi.

  • Rund rumpe. Da vil kirurgen fokusere inngrepet på å forstørre rumpen uten å gjøre særlige justeringer rundt midjen eller øverst på lårene.
  • A-form eller et opp-ned hjerte. Da vil det ønskede sluttresultatet være en smalere midje mens rumpen forstørres med særlig fokus på den nedre delen av rumpa.

«Naturlig» rumpeforstørrelse

Metoden med å bruke eget fett og omfordele dette for å forstørre rumpen kalles den naturlige måten å gjøre det på. Man bør ha en såkalt normal BMI i området 20-30. Skal man bruke kroppens eget fett så må det jo selvfølgelig være fett å ta av.

Mange vil si at det er et ekstra pluss ved at man kan redusere fettet et sted man ønsker på kroppen for så å fylle på et annet sted. Vurderer man et slikt kosmetisk inngrep starter man med en konsultasjon på en klinikk. Kirurgen vil vurderer kroppsfasongen og dermed kunne gi svar på hva som vil være et forventet resultat. Mange anbefaler å få flere vurderinger før man bestemmer seg.

Naturlig Brazilian buttlift

Ved injeksjon av egne fettceller så vil man se det endelige resultatet etter om lag to måneder. Noen ganger tar det enda lengre tid. Området vil i etterkant av operasjonen være hovent og det tar tid før dette normaliseres. De omfordelte og transplanterte fettcellene vil påvirkes lik alt annet fett på kroppen. Vekt-økning og nedgang, alderdom og lignende vil i etterkant påvirke den nye bakdelen.

Man bør tenke seg godt om før man reiser til utlandet for å gjøre det billigst mulig

I Norge er det flere klinikker som utfører Brazilian buttlift. Dette er ikke en billig fornøyelse og man kan regne med en prislapp på 50 000 kr og oppover. De som vurderer å få dette gjort i utlandet og kun tenker på prisen, må være sikre på at de har gjort hele regnestykket. I tillegg til selve inngrepet koster det også med reise, opphold og påfølgende utgifter til etterkontroller.

Under selve inngrepet så vil om lag to tredjedeler av fettcellene som ble transplantert overleve. Det betyr at mange får gjort en etterfylling ved et senere tidspunkt. Dette er også kostnader man bør ta med i regnestykket.

Kosmetiske inngrep er det samme som operasjoner og vil derfor også medføre en viss risiko. Man er i narkose og det tar minimum to timer. Risikoer forbundet med dette burde man ta alvorlig hvis man vurderer å gjøre dette i utlandet. Komplikasjoner som kan oppstå er blant annet blodpropp og infeksjoner.