Kunsthandverkerne

La Roche-Posay produkter med innhold av termalsk kildevann

La Roche-Posay

La Roche-Posay er et hudpleiemerke som formulerer produkter med høy effektivitet for å møte hudens mange behov, selv sensitiv hud. Merket er anbefalt av titusenvis av hudleger over hele verden, og La Roche-Posay har blitt kjent for å levere svært effektive hudpleieløsninger som retter seg mot en rekke hudproblemer, alt fra akne til aldring og mye mer.

Historie

Historien viser oss at den franske adelsmannen, Bertrand Du Guesclin, på 1300-tallet oppdaget de termalske kildene i La Roche-Posay da han stoppet ved vannet for en drikkepause. Hesten hans led av en alvorlig eksem, og når den badet i dette vannet, skal den ha blitt kurert for hudlidelsen.

I løpet av 1600- tallet begynte ryktet om det magiske kildevannet fra La Roche-Posay å spre seg. Pierre Milon var en kjent lege på denne tiden, og han dro til byen La Roche-Posay for å utføre den første analysen av vannet. Han oppdaget at vannet hadde et naturlig høyt innhold av selen. Han fant også ut at det hadde et naturlig høyt innhold av både mineralsalter og sporstoffer. Dette bidrar til å gi vannet dets unike og beroligende egenskaper.

sensitiv hud

I 1975 ble merket La Roche-Posay laget med sitt oppdrag å utvikle hudpleieprodukter ved bruk av dette unike termalske kildevannet. Dette ville gi hudleger effektive hudpleieløsninger for sine pasienter, spesielt de som hadde problemer med sensitiv hud.

Termalsk kildevann fra La Roche-Posay

Det termalske kildevannet stammer fra byen La Roche-Posay i Frankrike. Dette vannet er et resultat av regnvann som har strømmet over store vidder av kalkstein med et naturlig høyt innhold av selen. Kildevannet har en nesten nøytral pH-verdi og den er beskyttet mot all forurensning, samt at det forblir ubehandlet og rent.

kildevann fra La Roche-Posay

Kompleksiteten og sjeldenheten til dette kildevannet ligger i både stabiliteten til ingrediensene som opprettholder det høye innholdet av selen og den fysiologiske balansen i huden. Selen er en kraftig antioksidant som bidrar til å beskytte huden mot oksidativt stress.

Denne typen stress er en av årsakene til aldringen av huden vår. Det rene og termalske kildevannet brukes som ingrediens i alle La Roche-Posay sine produkter. Dette vannet blir ofte omtalt som et «naturlig mirakel» som blir skapt i møtet mellom regnvann og den kalkrike berggrunnen.

Kombinasjon av sikkerhet og effektivitet

La Roche-Posay sine hudpleieprodukter er utviklet for å kombinere sikkerhet og effektivitet, og de jobber konstant for å utvikle minimalistiske formler tilpasset sensitiv hud.

I prosessen med å utvikle nye produkter, blir det utført en streng utvelgelsesprosess av konsentrerte ingredienser. Dette gjøres for å utelukke potensielle irriterende ingredienser. Det strenge utvalget gjøres for å sikre at alle produktene er tilpasset sensitiv hud.

Formlene er også parabenfrie, parfymefrie, hypoallergene og ikke-komedogene, og de inkluderer den beroligende antioksidanten fra det termalske kildevannet. Emballasjen til produktene til La Roche-Posay er også designet for å minimere enhver mulig forurensning.

Ulike hudtyper

Det finnes mange ulike årsaker til problematisk hud. Det er viktig å avklare hvilken hudtype man har for å finne den beste hudpleierutinen som er tilpasset akkurat din hud. For eksempel vil en person med tørr hud ha behov for andre produkter enn de som sliter med fet og uren hud.

La-Roche-Posay-Hudprodukter

Dette gjelder også de som sliter med sensitiv hud, da kreves det at produktene man benytter seg av er nøye tilpasset med milde ingredienser. La Roche-Posay har utviklet spesialtilpassede produkter som passer enhver hudtype.

Sensitiv hud

Sensitiv hud er et vanlig problem, men ikke en medisinsk diagnose i seg selv. Begrepet refererer til hud som er mer utsatt for irritasjoner. Årsaken til irritasjoner varierer fra person til person, dette gjelder også hvilke typer irritasjoner man opplever.

Personer med sensitiv hud kan oppleve lokale reaksjoner på kjemikalier, fargestoffer og dufter som finnes i produkter som kommer i kontakt med huden. Det er heller ikke uvanlig å få utslett eller irritasjon fra klær eller friksjon. Noen er allergiske mot spesifikke stoffer og kan reagere dersom disse kommer i kontakt med huden.

Fet hud

Fet hud oppstår når talgkjertlene i huden produserer for mye talg. Talg er et voksaktig og fettete stoff som beskytter og hydrerer huden. Talg er viktig for å holde huden sunn. Imidlertid kan for mye talg føre til fet hud, tette porer og akne. Å håndtere fet hud krever ofte en regelmessig hudpleierutine.

Regelmessig vask kan redusere mengden av olje i huden. Følgende metoder anbefales for vask av fet hud:

 • Vask med en mild og tilpasset rens og varmt vann.
 • Unngå renser som inneholder parfyme, tilsatt fuktighetskrem eller sterke kjemikalier. Disse kan irritere eller tørke ut huden, dette fører til at huden øker talgproduksjonen.
 • Unngå grove vaskekluter, da ekstra friksjon kan stimulere huden til å produsere mer olje.

Fuktighetskrem og fet hud

Mens mange mennesker med fet hud unngår fuktighetskremer i frykt for at huden deres skal se fetere ut, kan bruk av de riktige fuktighetskremene være til nytte for denne hudtypen. For personer med veldig fet hud kan en oljefri fuktighetskrem bidra til å holde huden fuktig og beskyttet, uten at den føles fet.

Symptomer på fet hud

Fet hud påvirker ofte ansiktet. Noen symptomer på fet hud er:

 • Et skinnende eller fettete utseende
 • Store og tydelige porer
 • Huden ser ofte tykk eller “grov” ut
 • Sporadiske eller vedvarende kviser
 • Tilstoppede porer og hudormer, spesielt i område rundt nesen

Personer med fet hud kan ha problemer med å finne sminke som passer huden deres, da sminken kan blandes med talg, noe som gir den en annen konsistens og dermed et annet resultat. Symptomene på fet hud og alvorlighetsgraden varierer fra person til person, og genetikk kan også spille en rolle i hvor fet huden blir. Hormonforandringer eller høye stressnivåer kan også øke produksjonen av talg i huden.

Tre-stegs hudpleierutine

Målet med enhver hudpleierutine er å finjustere huden slik at den fungerer optimalt. En god hudpleierutine bør i korte trekk bestå av tre hovedtrinn:

 • Rensing — Vask ansiktet med en tilpasset ansiktsrens.
 • Toning — En toner hjelper med å balansere huden.
 • Fuktighetskrem – Tilfører huden nødvendig med fukt for å unngå irritasjoner.

Hudpleieprodukter, solbeskyttelse og sminke

I tillegg til et bredt utvalg av forskjellige hudpleieprodukter, tilbyr også La Roche-Posay flere andre produkter, blant annet diverse solbeskyttende produkter og sminke.

Solkrem for alle aldre

La Roche-Posay tilbyr et bredt utvalg av solbeskyttende produkter. Disse produktene er også tilpasset personer med svært sensitiv hud. Det er utrolig viktig å beskytte huden mot UV-stråler, og da er det også veldig viktig å bruke riktige produkter. La Roche-Posay tilbyr solkrem både for voksne og barn.

La Roche-Posay Solkrem

Alle solbeskyttelsesproduktene fra La Roche-Posay er dermatologisk testet. Det er svært viktig å beskytte huden sin mot UV-stråling for å forhindre alt fra rynker, soleksem, flekker i huden og hudkreft.

Sminke

Har man problematisk hud er det spesielt viktig å velge riktige sminkeprodukter. Disse bør være milde samtidig som de også er tilpasset din spesielle hudtype. Velger man sminkeproukter som er riktig tilpasset sin hud, kan man unngå mange mulige irritasjoner. La Roche-Posay har et stort utvalg av diverse sminkeprodukter og de tilbyr alt fra foundation, concealer, mascara, pudder, leppeprodukter og mer.

For at sminken skal legge seg optimalt på huden, er det viktig å opprettholde gode renserutiner med tilpassede produkter. Fuktighetskremer og fuktighetsgivende produkter kan brukes som en base før man påfører eventuell sminke. Dette vil bidra til at sminken holder lengre og legger seg jevnere på huden.