OVE HARDER FINSETH maler med nål og tråd

Ove Harder Finseth – maler med nål og tråd
Fra 14. april til 31. mai 2015 stiller kleskunstner Ove Harder Finseth ut sine verker i Kunsthåndverkernes lokaler i Kongens gate 2, i Oslo. Utstillingen består av klær og broderte bilder til kropp og vegg. Finseth tar i bruk gamle håndverkstradisjoner som broderier, roulurer og applikasjon med vakre stoffer, perler og skinnende gulltråder.
Vernissage torsdag 16. april kl 1700, to dager etter at utstillingen åpner.

Ove Harder Finseth er utdannet ved Institutt for klær og kostyme ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Statens håndverks- og kunstindustriskole. Han har også diplom fra couture-skolen Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture i Paris. Finseth har jobbet som designer siden 1990 og etablerte sitt eget merke i 1998. 
Finseth har en klassisk stil og jobber mye med materialer og detaljer. Han henter inspirasjon blant annet fra drakthistorien og naturen. Han elsker å brodere og bearbeider stoffene slik at plaggene blir unike. Alle kunder skal føle at de får noe som bare er deres, og besøkende til utstillinger skal få unike opplevelser. 
Finseth er mest kjent som designeren bak H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits brudekjole, og brudekjolen til Marte Krogh. Finseth er innkjøpt en rekke ganger av kunstinstitusjoner i Norge og utlandet og har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland. Hans siste utstilling var sommeren 2014 da han fylte Nordenfjeldske kunstindustrimuseum i Trondheim med sine verker fra 15 års virke.

 

Invitasjon Ove Hardner Finseth5

 

1205HF58

1205HF53