Fordeler ved kjøp av møbler på nett

møbler på nett

Hva er så forskjellen for oss om vi velger å kjøpe møblene online eller i fysisk butikk? De vil jo definitivt ikke være helt samme prosessen og opplevelsen, men det kan jo vær positivt for mange, og negativ for andre. Mange opplever møbelinnkjøp som vanskelig og vet ikke selv hva de egentlig ønsker.

Fordeler ved kjøp av møbler online

Hva er så fordeler ved kjøp av møbler på nett i forhold til i fysisk butikk? La oss trekke frem fordeler og ulemper ved å gå gjennom et scenario. Du og din kone har bestemt dere for å bytte ut salongbord og tv-benk og kanskje finne en ny løsning for småbord dere i dag har rundt i stua.

Dere går inn nett og søker opp møbelbutikker som tilbyr salongbord. Dere finner utallige treff på søket og begynner å gå gjennom dem en etter en.

Om du ikke allerede har sett deg ut en nettbutikk hvor dere ønsker å handle, kan det være en ulempe at det finnes så mange tilbydere av salongbord. Da er det vanskelig å finne ut hvilken leverandør dere ønsker å benytte.

Dere begynner å klikke dere gjennom utvalget av bord, tv-benker og salongbord hos de øverste treffene. Det er en meget behagelig måte å sitte hjemme i sofaen og i ro og mak forsøke å finne møblene dere trenger. Dere velger dere ut noen fine og eksklusive salongbord og tv-benker, og ser nøyere på disse.

Endelig finner dere et utvalg dere begge er enige om. Så må dere finne ut hva prisen egentlig er. Dere har forholdt dere til prisen som står på bildet på nettsidene. Men dere innser at dere ikke vet om de to-tre butikkene dere endte opp med er i Norge eller i utlandet.

Er dette den endelige prisen? Kommer det toll og MVA i tillegg. Når dere nå ikke kjenner til butikkene dere vil handle fra, er det ikke alltid lett å finne ut om de er Norske eller utenlandske. Nok en ulempe. Hva slags frakt og leveranse har disse leverandørene? Dere begynner å lete dere gjennom menyene, og finner at to av de tre butikkene dere sitter igjen med har linker nederst på siden til denne informasjonen.

Men den tredje finner dere ikke denne informasjonen før dere klikker dere gjennom et kjøp. Til slutt står det med liten skrift nederst i høyre hjørne at butikken er lokalisert i England. Når dere så har bestemt dere, og funnet ut at betingelsene ser praktiske ut, er det enkelt å få bestilt varene og betalt dem med kredittkort.

Men hva med de småbordene vi ønsker å bytte ut? Dere kunne kanskje trengt litt hjelp med den problemstillingen. Det er mulig å ringe kundeservice for å se om de er flinke til å komme med forslag.

Så gjenstår det å se om de faktisk leverer som de sier og om dere eventuelt får byttet møbler om det er skader på dem eller om de ikke svarer til forventningene. Det er med andre ord en del ulemper om du ikke allerede kjenner butikken gjennom egen bestilling eller at andre har bestilt fra dem.

Fordeler og ulemper ved møbelkjøp i fysisk butikk

Hva er så fordeler og ulemper ved møbelkjøp i fysisk butikk? Vi har samme Scenario og sjekker noen butikker vi vet fører salongbord og tv-benker. Det tar en del tid å kjøre fra butikk til butikk, og tenker tilbake til hvor mye mer effektivt det var å sitte foran dataskjermen hjemme å sjekke flere butikker på en gang.

I noen av butikkene opplever vi at vi ikke får gå rundt på egenhånd å kikke før vi blir avbrutt av en litt for aktiv selger. Men vi opplever da at disse selgerne kan gi noen råd å guide oss til løsninger de tror kan passe oss. I de siste butikkene opplever vi at det er umulig å få tak i en selger.

Vi finner noen ålreite alternativer, men må stille oss i kø ved kassen å vente, gjerne oppimot en halvtime, for å få pratet med en selger.

Som vi ser av dette eksemplet, kan det være like mange fordeler ved å handle online som det er å handle i fysiske butikker. Men det er forskjell mellom leverandørene på nett som det er mellom de fysiske butikkene.