Bodil Mogstad Skipnes

Bodil

KORT PRESENTASJON

Jeg er for tiden kunsthåndverker på heltid, med eget verksted i heimen, i Hamar, der jeg har bodd siden 1975. Regner meg som en blanding av møring og trønder (barneår på Nordmøre og ungdomsår i Trøndelag). Som kunsthåndverker er jeg autodidakt, ble juryert inn som medlem av NK i 1996. Har ellers utdannelse som fysiokjemiker (Trondheim) og adjunkt (Høgskolen i Hedmark, avd. Hamar), og har praksiserfaring fra begge fagfelt, lengst med undervisning i ulike skoleslag. Har i perioder også tatt noen formidlingsoppdrag i kunstsammenheng. Er aktiv medlem av kollektivet Kunsthåndverkerne i Kongensgate i Oslo (siden 1998). Har i mange år deltatt regionalt i NK Øst-Norge, men har inneværende periode ingen styreverv.

Mine arbeider selges i ulike kunstnersentre, Format Oslo og i noen private gallerier. Deltar jevnlig på ulike kollektivutstillinger, og har hatt noen separatutstillinger.

Jeg jobber hovedsakelig med leire, porselensleire til mindre arbeider som kopper, skåler og keramiske bilder, grov stengodsleire til store rakubrente fat og gulvurner. Kopper, skåler, fat ol er hånddreide, på en elektrisk dreieskive. De fleste glasurene er selvlagde.

De siste par årene har jeg jobbet mest med kopper i ulike størrelser, tilpasset de nye kaffemaskinene, med matchende skåler og mugger. I tillegg til de sylindriske formene utprøves for tiden en konisk serie.

Her kan du se noen av mine arbeider: Galleri

Her er en kort CV.

Ta gjerne kontakt på email.