Kunsthandverkerne

Overnatting i Bergen

Overnatting i Bergen

Som landets andre største by er det sjeldent noe problem å finne seg overnatting i Bergen, der man kan sjekke inn på flere av landets største hotellkjeder for mest mulig komfort og service, eller velge et rimeligere alternativ på et av byens mange vandrerhjem og hosteller. Uansett så er det sjeldent noe problem å finne overnatting i Bergen, med mindre vestlandshovedstaden har besøk av et stort rockeikon eller av andre grunner er besøkt av ekstremt mange turister på samme tid. I sommerhalvåret kan det dessuten være lurt å bestille overnatting i god tid, spesielt hvis man ønsker å bo på et spesifikt sted. Du bør også være obs på at det i turistsesongene vil være noe dyrere å overnatte på de fleste hotellene i byen.

På denne siden skal vi se nærmere på ulike alternativer du har til overnatting i Bergen, med alt fra billige sengeplasser på koselige vandrerhjem til et luksuriøst opphold på de mest moderne designerhotellene i byen. Husk at dersom du besøker byen som turist, så vil du trolig uansett ikke bruke alt for mye tid på hotellrommet, og følgelig kan man gjerne velge et billig opphold i sentrum på et vandrerhjem foran de store hotellkjedene.

Overnatting på vandrerhjem/hostel

Hvis man vil ha overnatting i Bergen uten å måtte betale opp mot 1000 kroner/natten per person i sommerhalvåret, så er det som regel et vandrerhjem som gjelder. Selv om mange kvier seg mot å dele sovesal sammen med andre, så er det nødvendigvis ikke bare et slikt tilbud vandrerhjemmene i dag har. Her kan man fint leie et enkeltrom, dobbeltrom eller et familierom med 3 til 5 sengeplasser uten at det koster noe mer enn 200-300 kroner per person – eller kanskje enda mindre dersom man er heldig. Det behøver heller ikke gå på bekostning av beliggenheten, for flere av Bergens vandrerhjem har en sentral beliggenhet i sentrum av byen.

Et godt eksempel på dette er Bergen YMCA Hostel som ligger sentralt til for overnatting i Bergen. Her behøver man i liten grad å benytte seg av kollektivtransport når man skal ut og oppleve byen, og kan samtidig overnatte for så lite som 195 kroner per person. Standarden er forholdsvis enkel, men absolutt moderne. Det samme gjelder for Marken Gjestehus, som er et tradisjonelt vandrerhjem i sentrum av Bergen. Det er absolutt er rimelig alternativ til overnatting i Bergen, som passer fra for ryggsekkturister og lignende.

Overnatting på hotell i Bergen

For deg som ønsker det lille ekstra når du skal overnatte i Bergen, så er de fleste, store norske hotellkjedene til stedet i vestlandshovedstaden. Thon Hotels har for eksempel flere hoteller i byen, både på bryggen og noe mer inn i sentrum. Scandic-kjeden er også til stedet, og tilbyr overnatting i moderne designerrom på sitt hotell Scandic Bergen City. Et av de hotellene som tilbyr overnatting i Bergen med høyest standard, er det firestjerners hotellet Clarion Collection Havnekontoret. Her bor man sentralt og bra, med priser fra 1100 kroner og oppover, på et hotell som hadde nyåpning så sent som i 2006.

Andre alternativer for sentral og god overnatting i Bergen er på Radisson Blu-hotellet, eller det ærverdige Det hanseatiske hotell, som tilbyr overnatting i tradisjonell bergenser-stil. Begge de to nevnte hotellene har fått fire stjerner for sin service og kvalitet. Generelt så er det et godt utvalg av hoteller i Bergen, men hvis man peker seg ut et spesielt et så lønner det seg å være ute med rombooking i god tid i sommerhalvåret spesielt.