Kunsthandverkerne

Verktøy profesjonelle webdesignere bruker

Webdesign tips

Hvilke verktøyer er dagens praktiske verktøyer for å håndtere de nyeste utfordringer i webdesign? Vi har funnet frem noen hint i forhold til verktøy profesjonelle webdesignere bruker. Mobile løsninger har blitt en del av livet til de fleste av oss, og vi må ta hensyn til dette i våre webdesign løsninger. Vi trenger da verktøyer som håndterer disse utfordringene.

Photoshop er fortsatt ikke dødt

Selv om flere og flere ønsker at Photoshop er utdatert, er Photoshop fortsatt ikke dødt. Det løser fortatt mange av våre designutfordringer og kommer nok til å være en del av webdesign i lang tid fremover. Men det er stadig ny software som utfyller behovene innen webdesign utover hva Photoshop løser for oss. Uansett hvor mye mange ønsker at tiden er over for Photoshop, fortsetter vi å bruke akkurat dette verktøyet tilnærmet like mye som vi har gjort i flere år.

Pixate for apps

Pixate for apps er et ypperlig verktøy for å utvikle apps. Dette verktøyet får du i form av en app. Det har ypperlige drag og drop muligheter for intuitivt å designe praktiske iOs og Android prototyper. Uten altfor mye innsats finner vi en god løsning for å designe gode webløsninger for iOs og Android. Vår fokus bør være på å lage en løsning som fungere både som app, i webbrowser og på PC eller laptop. Løsninger som tilpasser seg enheten de kjøres på, dvs responsivt design, er viktig fokus i dagens webdesign.

Affinity web og grafisk design verktøy

Affinity web og grafisk design verktøy er et annet verktøy som tilbyr oss et glimrende grensesnitt for å hjelpe oss å enkelt opprette løsninger som funker på tvers av plattformer. Det gir muligheter til å enkelt designe responsivt design.

Avocode websider og apper fra Photoshop eller Sketch designer

Avocode websider og apper fra Photoshop eller Sketch designer er også n mye brukt løsning. Design sidene i Photoshop eller Sketch og lag enkelt en webside av dette ved hjelp av verktøyet. Et ypperlig verktøy for deg som allerede har gode kunnskaper i Photoshop og Sketch og har god kontroll over design med disse verktøyene. Med et verktøy som dette kan vi lage et bra design for app, i tillegg webbrowser.

Antetype for responsivt design

Antetype for responsivt design er et meget spennende verktør. Dette er et meget praktisk verktøy for nettsteder å tilby rsponsivt desingn. Responsivt design er en utrolig viktig faktor for å håndtere forskjellige skjermstørrelser på forskjellige mobile enheter. De fleste av oss bruker mer og mer mobile enheter i stedet for vår stasjonære PC som vi gjorde for noen år siden. Selv om noen av oss kommenterer at vi av og til kunne ønske at mobilløsningene ikke var utviklet like mye som de er i dag, ønsker ikke de fleste av oss å gå tilbake til den begrensede fleksibiliteten vi hadde for bare noen få år siden.

Det finnes mange gode verktøyer for webdesign tilpasset vår mobile hverdag, og dette var et lite utvalg av hva som benyttes. Hvert av verktøyene har noe forskjellig funksjonalitet, og du bør undersøke hva du trenger før du tar valget om hvilket verktøy du ønsker å bruke. Vi bør vurdere om vi ønsker at appen skal fungere like bra som på PC-en vår på apper, og tar vi høyde for dette fra starten, er det en del enklere å utføre responsivt webdesign.

Kilde: https://www.mementor.no/webdesign/